Почивка в Индия - Делхи – Джайпур - Агра

https://bilkolechenie.net/radi/callendar.php
2023 Feb
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
12345
6789
3186 лв
101112
13141516171819
202122
3186 лв
23242526
2728

Почивка в Индия за 7 дни/ 5 нощувки

ПЕРЛИТЕ НА НЕВЕРОЯТНА ИНДИЯ  - Делхи – Джайпур - Агра, със включена закуска и вечеря, за 7 дни / 5 нощувки

Екскурзия, която няма да забравите никога! Индия – страна на контрастите! Величествена история и коренно различни усещания ...

 

 Дата

Цена на човек

09.02.2023

3 186 лв.

22.02.2023

3 186 лв.

15.03.2023

3 186 лв.

18.04.2023

3 186 лв. 

 

 

ДЕН 1 СОФИЯ ДЕЛХИ

Отпътуване по маршрут София - Истанбул - Делхи

 

ДЕН 2 ДЕЛХИ 

Пристигане на летището е Делхи. Посрещане и трансфер до хотела. Закуска. Настаняване Времето за настаняване в хотела е 12:00 часа .

Следва обиколна програма на Делхи. Ще посетим Старо Делхи - 300-годишният ограден град, построен от император Шах Джехан през 1648 г. като негова столица и кръстен на него. Преминаваме покрай великолепната Червена крепост, изградена от червен пясъчник. Продължаваме към Chandi Chowk, някога имперски булевард на Mughal Royalty, който днес е най-оживената търговска зона на града. 

След това ще започне и обзорната обиколка на Ню Делхи - новата столица, проектирана от сър Едуард Лутиенс. Ще видим Президентския дворец, Rashtrapati Bhavan и сградите на секретариата - центърът на цялата правителствена дейност. Продължаваме по главния булевард, внушителния Rajpath до мемориалната арка на Първата световна война, Портата на Индия, сградата на Върховния съд. Посещаваме Кутаб Минар от 12-ти век, изящно ръчно издълбан с височина от 234 фута, и железния стълб, който е устоял на разрушенията на времето и не е ръждясал дори след 1500 години. Ще видим гробницата на Хуманюн, вдовицата на Хуманюн Хамида Бану Бегам, известна още като Хаджи Бегам. Изграждането на гробницата му започва през 1569 г., четиринадесет години след смъртта му. Това е първият отчетлив пример за правилния моголски стил, който е вдъхновен от персийската архитектура. Мирак Мирза Гиат, персиец, е бил архитектът, нает от Хаджи Бегам за тази гробница.

След разглеждане на забележителностите продължете към хотела за настаняване.

Вечеря и нощувка в хотела.

 

ДЕН 3 ДЕЛХИ - ДЖАЙПУР

Закуска в хотела. Отпътуване за Джайпур сутринта и настаняване в хотела. Свободно време.

Вечерно посещение на Бирла Мандир, известен още като храма Лакшми Нараян, за да станете свидетели на церемонията на Арти -  Храмът Laxmi Narayan или храмът Birla се намира в подножието на крепостта Moti Dungri, на около 6 километра от центъра на града Джайпур и е много известен сред любителите на архитектурата и сред поклонниците. Въпреки че не е много стар, този храм е известен със своята грандиозна архитектура и спокойна красота. Този храм е посветен на хиндуистки Бог защитник, Вишну и неговата съпруга, богинята Лаксми. Този храм също така държи светилище на различни други индуски богове и богини

Вечеря и нощувка в хотела.

 

ДЕН 4 ДЖАЙПУР

Закуска в хотела. Сутрешна екскурзия до крепостта Амбър с джип. Амбър е класически, романтичен Раджастански Форт Палас. Грапавите, опустошени от времето стени на крепостта може да не изглеждат красиви отвън, но вътрешността е истински рай. Миниатюри, изрисувани по стените, изобразяват ловни и военни сцени, освен празници. В мазилката са вградени скъпоценни камъни и огледала. Вътре посетете Jag Mandir или Залата на победата. Вътре в Jag Mandir е прочутият Sheesh Mahal - стая с четирите стени и тавана, изцяло вградени с блестящи огледала, които са били специално внесени от Белгия през този период. По пътя към Форт Амбър, ще имате кратка спирка за снимки в Хава Махал - Двореца на ветровете.

Следобедната обиколка на града започва с посещение на Градския дворец на махараджата, бившата кралска резиденция, част от която е превърната в музей. Малка част все още се използва от кралското семейство на Джайпур. Построен в стила на укрепен кампус, дворецът обхваща почти една седма от площта на града. Една от основните атракции в музея е частта, известна като Музей на оръжейната армия, където се помещава впечатляващ набор от оръжия - пистолети, тъпаци, мечове, пушки и кинжали. Някога кралските семейства на Джайпур са използвали повечето от тези оръжия. По-късно посетете Джантар Мантар, която е най-голямата обсерватория, изработена от камък и мрамор в света. Разположена близо до портата на Градския дворец, обсерваторията има 17 големи инструмента, много от които все още са в работно състояние.

Ако желаете може да се насладите на возенето с рикша по време на обиколката на града.

Вечеря и нощувка в хотела.

 

ДЕН 5 ДЖАЙПУР - АГРА  (приблизително 235 км, 5 часа)

Закуска в хотела. Отправяме се към Агра от Джайпур. Абханери първоначално е наречен Абха Нагри, което означава Град на яркостта. Построен е от крал Раджа Чанд от Кралство Гурджар през 9 век. Той е популярен за храма Чанд Баори и Харшат Мата. Легенда е, че богинята Харшат Мата облива цялото село със сияние, така че то е наречено Абха Нагри, което вероятно е грешно произнесено като Абханери.

Настаняване в хотела.

В следобедните часове ще посетим Червената крепост. Крепостта Агра зад нейните забранителни бойници от червен пясъчник се намират дворци, които разказват историята на Монголската империя. Най-впечатляващата част са Dewan-e-Aam, където императорът е седял на трона си, за да раздава на поданиците си, и Dewan-e-Khas, където е приемал чуждестранни сановници.

Вечеря и нощувка в хотела.

 

ДЕН 6 ДЕЛХИ - АГРА 

Рано сутринта посещение на световноизвестния Тадж Махал, построен от Шах Джахан през 1560 г. в памет на неговата кралица Мумтаз Махал, за да погребе нейните тленни останки. Това архитектурно чудо е шедьовър с перфектни пропорции, изработен от бял мрамор, който е свидетелство за уменията на 20 000 занаятчии, събрани от Персия, Турция, Франция и Италия и на които им отне 17 години, за да завършат тази „Любовна поема в мрамор“. (Тадж Махал остава затворен в петък).

Закуска в хотела. След закуска продължете за Делхи. При пристигането си в Делхи ще посетим храма Акшардхам. Преживяването в Акшардхам е просветляващо пътешествие през славното изкуство, ценности и принос на Индия за напредъка, щастието и хармонията на човечеството. Комплексът Swaminarayan Akshardham е построен само за пет години чрез благословията на HDH Pramukh Swami Maharaj от Bochasanwasi Shri Akshar Purushottam Swaminarayan Sanstha (BAPS) и колосалните всеотдайни усилия на 11 000 занаятчии и на доброволци на BAPS. 

Отпътуване към хотела за настаняване. Вечеря и нощувка в хотела.

 

ДЕН 7 ДЕЛХИ - БЪЛГАРИЯ

При трансфер до летището за полет към България. 

 

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Истанбул – Делхи – Истанбул – София с включен чекиран багаж 20 кг и ръчен багаж
 • Летищни такси
 • 5 нощувки със закуски и вечери – 2 в Делхи, 2 в Джайпур, 1 в Агра в отлични хотели 5*****
 • Обзорна екскурзия на Делхи
 • Обзорна екскурзия на Джайпур, с минаване през всички забележителности за два дни
 • Обзорна обиколка на Агра
 • Посещение на Тадж Махал
 • Входни такси за всички посещавани обекти, описани в програмата
 • Транспорт с луксозен автобус по маршрут описан в програмата 
 • Приключение с рикши в Джайпур
 • Джип-сафари във Форт Амбър
 • Всички екскурзии, описани в програмата с екскурзовод на английски и превод на български
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • БОНУС - Отмяна на пътуване поради заболяване

 

Цената не включва: 

 • Горивна такса, ако има такава
 • Такса за обработка на документи за издаване на виза – 100 лв.
 • Лични разходи
 • Бакшиши по 10 долара на ден на човек
 • Туристическа такса за хотелите

Медицински изисквания:

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Паспортен и визов режим:

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната. Непълнолетните лица трябва да притежават валиден документ за самоличност и нотариално заверена декларация за разрешение да пътуват ( в случай, че пътуват само с един от родителите си).

Условия на офертата:

 • Цената е на човек в двойна стая.
 • Ваучерът е валиден при двама пълноплащащи.
 • Местата по офертата са ограничени
 • Информация относно резервации можете да получите като се свържете с нас по телефон +359 89785 11 46 или по имей: info@arttravel.bg .
 • Плащанията се извършват в брой в наш офис или по банков път.
 • Всички цени се заплащат в лева по курса на БНБ за деня в брой, по банков път или с кредитна/дебитна карта. Върху офертните цени не се начислява ДДС.
 • При необходимост Арт Травел Холидейз си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта, за което ще бъдете уведомени своевременно.
  Арт Травел Холидейз е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни под № 418830 от 22.06.2016 г
 • При резервация с начална дата на пътуването в срок по-голям от 1 месец се заплаща 50% от сумата на момента и останилите 50% до 30 дни преди датата на заминаване. Условието не важи за хотели със строга политика за резервиране (non-refundable), при споменатите оферти се изисква незабавно плащане на цялата сума.

Контакти:

Адрес: гр. София 1421, бул. "Черни връх" 33 Е, магазин 8

Понеделник - Петък - от 10.00 ч. до 19.00 ч.

Събота и Неделя - почивни дни

e-mail: info@arttravel.bg

тел: +359 897 85 11 46, +359 2 967 69 10

Телефоните са активи през събота и неделя за запитвания, въпроси и резервации!

Задължителните полети са отбелязани с *Работно време на Арт Травел:

Понеделник - Петък - от 10.00 ч. до 18.00 ч.

Събота и Неделя - почивни дни

e-mail: info@arttravel.bg

тел: +359 897 85 11 46, +359 2 967 69 10

Адрес: гр. София 1421, бул. "Черни връх" 33 Е, магазин 8

 

Мнения, отзиви и препоръчки за Арт Травел можете да намерите тук:

Google страницата на  Арт Травел

Facebook страницата на Арт Травел

 Моля споделяйте Вашите мнения, отзиви и препоръки за нас.